header_slablifting.jpg

SLAB LIFTING

Het optillen van vloeren is een speciale hersteltechniek. De structuur wordt opgetild door gaten in de plaat te boren en polyurethaan mengsel onder de plaat te pompen. Door het samenpersen van de ondergrond wordt de structuur omhoog geduwd en op de gewenste hoogte gebracht.

Deze lifting methode kan worden gebruikt om opritten, garagevloeren, zwembaddekken, voetpaden, straten, snelwegen, opslagplaatsen … op te hogen.

Drill_Pump_Patch NL.jpg

Werkwijze om vloeren en draagconstructies te verhogen

  1. Op de plaatsen waar de vloer of draagconstructie verzakt is en moet opgehoogd of gestabiliseerd worden, worden op strategische plaatsen injectiegaten van 10 à 16 mm geboord.
     

  2. Na deze voorbereiding wordt het polyurethaanschuim door de gaten geïnjecteerd. Wanneer de componenten van dit materiaal worden gemengd, zorgt de reactie ervoor dat het materiaal uitzet. Zo wordt de grond samengeperst en verhoogt het beton. Op die manier wordt de vloer of de draagconstructie terug in zijn oorspronkelijke vorm gebracht en gestabiliseerd.
     

  3. Zodra de vloer gestabiliseerd en op de juiste hoogte gebracht is, worden de injectiegaten opgevuld met een beton reparatiemiddel zodat u het oppervlak onmiddellijk kunt gebruiken.

Slab lifting is een oplossing bij verzakking van

Opritten, garagevloeren, zwembaddekken en serrebouw

Grote constructies en opslagplaatsen

 

Wegen en voetpaden

 

Aanbouw woning, tuinhuizen en pergola's

Trainrails en zeeweringen

Zettingsscheuren: grond die te fel en ineens belast wordt. (bv bij nieuwbouw)

Voordelen van stabiliteitsherstelling en ophoging van vloerconstructies

solid soil 01.jpg

Kostenbesparend

het herstellen van de draagkracht is doorgaans ongeveer de helft goedkoper dan het vervangen van hetzelfde beton