top of page
grondstabilisatie van verzakte vloer

VERZAKTE VLOER?

Verzakte vloer, inklinken van betonplaten, scheuren aan binnen- of buitenmuren? Verzakkingen en scheuren in en rond je huis kennen meestal een onderliggend probleem. Zo zijn o.a. inkrimping van de grond door droogte, hevige regenval, lekkende leidingen, foutieve drainage en trillingen problemen die zich langzaam doorheen de jaren ontwikkelen.


Door vroeg in te grijpen, kan je voorkomen dat de structuur op lange termijn moet worden vervangen of zware herstellingen moet ondergaan. Want herstellen is goedkoper dan vervangen.


Contacteer ons en samen bekijken we welke oplossing de beste is.

Voordelen van stabiliteitsherstelling en ophoging van vloerconstructies

solid soil 01.jpg

Kostenbesparend

het herstellen van de draagkracht is doorgaans ongeveer de helft goedkoper dan het vervangen van hetzelfde beton

Werkwijze om vloeren en draagconstructies te verhogen

 1. Op de plaatsen waar de vloer of draagconstructie verzakt is en moet opgehoogd of gestabiliseerd worden, worden op strategische plaatsen injectiegaten van 10 à 16 mm geboord.
   

 2. Na deze voorbereiding wordt het polyurethaanschuim door de gaten geïnjecteerd. Wanneer de componenten van dit materiaal worden gemengd, zorgt de reactie ervoor dat het materiaal uitzet. Zo wordt de grond samengeperst en verhoogt het beton. Op die manier wordt de vloer of de draagconstructie terug in zijn oorspronkelijke vorm gebracht en gestabiliseerd.
  >> Lees meer over Soil Binder
   

 3. Zodra de vloer gestabiliseerd en op de juiste hoogte gebracht is, worden de injectiegaten opgevuld met een beton reparatiemiddel zodat u het oppervlak onmiddellijk kunt gebruiken.
  >> Lees meer over Slab Lifting

bottom of page